5 Haziran 2014 Perşembe

Kış Görünümlü Haziran

Gönderen Unknown zaman: 00:33
Selam kış görünümlü yaz mevsimini yaşayan yoldaşlarım ! Şu haziran aylarında şakır şukur yağmur yağıyor ve ben bu yüzden daha yaz geldi diye bile sevinemedim doğrusu. Geçen sene şu zamanlarda elimde bir dondurma kutu dersleri boşlayıp dizi izlerken bu sene elimde şemsiye etrafı dolaşıyorum. Bu havalarda iyice bozuldu artık dediğinizi duyar gibiyim. Peki bu havalar bu kadar bozulduysa kim bozdu ? Tabii ki biz. 


Rusya'daki sıcak hava dalgası Pakistan'ın şiddetli yağışları, Çin'in toprak kaymaları derken bizim ülkemizde havadan nasibini alan ülkeler arasında maalesef. Geçen hafta ''oh ne güzel mis gibi yaz mevsimi her şey çok güzel.'' derken şom ağızlılığımız tuttu ve yağmurdan dışarı bile çıkamadım hafta sonu. Rus fizikçi ve İngiliz Meteoroloji uzmanları hava akışının dengesinin bozulduğu bu nedenle de enteresan hava olayları meydana geldiğini belirtiyorlar. 

Kısaca elimizin yetiştiği her yeri bozuyoruz. Doğadaki hayvanların besin zincirinden tutun şehirlerdeki termik santraller ile radyasyona kadar tüm güzellikleri bozuyoruz. Yaşam alanlarımızı kendimiz kısıtlıyoruz. Sonra da ''Ay havalar neden böyle ? Küresel ısınmadan hepsi.'' diyoruz. Ama gelin görün ki küresele ısınmanın nedeni de biziz. Kullandığımız araç ve gereçler dünyamızı koruyan ozon tabakasını deliyor bu nedenle zararlı ışınlar dünyamıza geliyor. Ağaçları keserek havanın ve çevrenin doğasını öldürüyoruz.Lütfen çevre dostu bir insan olun. En azından olmayı çalışalım ve başkalarını da uyaralım. 


Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere ! ^^ 

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Mss. Koala'nın Blogu Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review